Förlustaffär

HTC kan komma att sluta med mobiler

Enligt nya rykten så kommer HTC att sälja mobildivisionen eftersom den inte kan konkurrera med jättar som Samsung och Apple.

Publicerad Uppdaterad

Trots att det taiwanesiska bolaget gör mobiler som för det mesta tas emot positivt av recensenter, så har HTC inte lyckats få konsumenterna att välja bort dominanterna Samsung eller Apple. Resultatet är att mobilavdelningen blöder pengar och frågan är hur länge HTC kan fortsätta tillverka nya mobiler med mer eller mindre garanterad förlust. Samtidigt har bolaget börjat generera en del pengar och uppmärksamhet genom att tillverka produkter åt andra, som Under Armours hälsoprylar eller Googles Pixel-telefoner, och såklart genom sin VR-satsning HTC Vive.

Ett nytt kinesiskt rykte påstår att svaret är det här året ut. Enligt uppgifterna kommer HTC att försöka sälja sin mobilavdelning. En av de logiska köparna vore i så fall Google, som HTC tillverkar Pixel-enheterna åt. Frågan är dock om Google är intresserad. Företaget har tidigare gett sig på att driva en egen mobilavdelning genom uppköpet av Motorola, men den sagan slutade med att avdelningen såldes vidare till kinesiska Lenovo. 

Från Taiwan rapporteras det i media om att HTC officiellt förnekar en ankommande försäljning, men något annat vore också underligt i dagsläget. 

Källa