Lite bättre, lite dyrare

Oneplus 3T är här

Precis som man antytt lanserar Oneplus nu en uppdaterad version av toppmodellen Oneplus 3.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus satsade mer på att upprätthålla intresset än att försöka behålla en hemlighet, och när man nu officiellt lanserat Oneplus 3T stämmer det mesta med förhandsryktena.

Det rör sig alltså om en lätt uppdatering av toppmodellen Oneplus 3, en på nästan alla sätt utmärkt telefon som är värd långt mer än de 3700 kronor inklusive moms och frakt som företaget tar för den. Oneplus 3T blir ytterligare lite bättre, men också lite dyrare.

Först och främst har Oneplus 3T chipsetet Snapdragon 821, den upphottade versionen av det chipset som satt i vårens och sommarens toppmodeller. Chipsetet ska ge 10 procent bättre prestanda än föregångaren, men också dra lite mindre ström. Dessutom har man bättrat på batteritiden ytterligare med ett 3400 mAh-batteri. Då redan Oneplus 3 hade riktigt bra batteritid tror jag vi kan vänta oss mycket här. Dessutom följer det med en snabbladdare med tekniken Dash Charge, som ska ge en dags batteritid på en halvtimme.

Arbetsminnet är fortsatt 6 gigabyte, och lagringsminnet är 64 eller 128 GB, vilket behövs eftersom minneskortplats saknas. I stället får du två simkortsplatser.

Skärmen är samma Amoledskärm på 5,5 tum med upplösningen 1920 x 1080 pixel som tidigare, och ryktet att man tänkte byta till LCD-skärm stämde alltså inte. Sedan vi testade Oneplus 3 och störde oss på de onaturliga färgerna har man lagt till en funktion i systemet på Oneplus 3 som gör att man kan välja mer naturlig färgåtergivning, och den funktionen återfinns även här.

Kameran har också fått ett lyft. Bägge kamerorna är nu på 16 megapixel, vilket inte betyder så mycket men enligt Oneplus ska den nya kameran ha bättre bildstabilisering och ta bättre bilder i dåliga ljusförhållanden. Vi tyckte att redan kameran i Oneplus 3 var klart godkänd.

Priset du får betala för uppgraderingarna är högre än vad Oneplus tog för föregångaren. Versionen med 64 GB lagring kostar 4300 kr, och med 128 GB lagring kostar mobilen 4800 kr, fortfarande en bit billigare än andra toppmodeller. Enligt Oneplus ska Oneplus 3, som för närvarande är slutsåld, fortsätta att säljas till det lägre priset för den som vill ha ett billigare alternativ.

Oneplus 3T kommer i färgerna gunmetal och soft gold. Den pistolgrå börjar säljas den 28 november medan den guldfärgade kommer senare.

Källa