https://www.mobil.se/nyheter/acers-senaste-2-in-1-ska-vertr-ffa-surface-pro
563889
Acer Switch 7 Black Edition

Acers senaste 2 in 1 ska överträffa Surface Pro

Acer har lanserat Switch 7 Black Edition, en surfplatta och dator i ett som på flera områden överträffar Microsoft Surface Pro.

Förra året släppte Acer Switch Alpha 12, en 2 in 1 (det vill säga en dator med löstagbart tangentbord som även kan användas som surfplatta) med en egenutvecklad vätskekylning som gjorde att man kunde bygga en fläktlös design med hög prestanda. I år har Microsoft överträffat det med sin Surface Pro (2017) som byggt in en åttonde generationens Core i5-processor i en fläktlös design, men Acer har inte heller legat på latsidan.

På plats i Berlin på presskonferensen fick vi höra Acer skryta om flera produkter som de är först i världen med att lansera. Acer Switch 7 har denna gång dubbla vätskekylningsslingor, en för processorn och en för grafikkortet. Detta gör att den kan köra en åttonde generationens Intel Core i7-processor fläktlöst, och grafikkretsen Nvidia Geforce MX150.

Man har också utvecklat stativet. När du sätter ner plattan mot en hård yta ska stativet fällas ut automatiskt, och du ska kunna vinkla det både upp och ner utan att dra i stativet, bara genom att trycka på enheten. När vi testar på plats i Berlin efter presskonferensen fungerar det mycket riktigt. Så länge plattan inte är ansluten till tangentbordet poppar stativet som är steglöst mycket riktigt ut. När Tangentbordet är anslutet dyker dock inte stället upp när du sätter plattan mot bordet.

Ytterligare en nyhet är att pennan är inbyggd i plattan och trycks ut ur en öppning på sidan. Det innebär en tunnare penna än den som Microsoft gör till sina Surface-enheter, och efter att ha testat en kort stund får man säga att den är lite för liten och vek för att vara helt ergonomisk att skriva och rita med. Den passar också i hålet på plattan enbart i en vinkel, så du kan behöva prova flera gånger innan den passar. Det har hittills varit ett irritationsmoment var man ska göra av pennan till sin 2 in 1 så ett ställe att förvara den på är hur som helst en förbättring.

Vi har ännu ingen prisuppgift eller lanseringsdatum på Acer Switch 7.

Relaterade artiklar

Ämnen

Namn: Acer Switch 7 Black Edition

Mått: 329,4 x 229,7 x 9,99 mm för plattan, 15,29 mm tjock med lock.

Vikt: 1,15 kg (enbart plattan), 1,55 kg med lock

Skärm: 13,5 tum, 2256 x 1504 pixel

Processor: Intel CoreTM i7-8550U, vätskekyld

Grafikkrets: NVIDIA GeForce MX150

System: Windows 10 Professional

Minne: 16 GB arbetsminne, 512 GB lagring

Batteritid: Upp till 10 timmar