-
PLUS
Krönika: Alla kan inte köpa begagnat
-
PLUS
7 viktigaste nyheterna som kommer till Iphone, Ipad och Apple Watch
-
PLUS
Sju mobiltips för semestern – mer uppkopplad, billigare, smartare
-
PLUS
Krönika: Mobiltillverkarna låter andra göra jobbet
-
PLUS
Krönika: Hoppet lever – IOS och Android kan visa innovationskraft
-
PLUS
Mobil svarar: Airtag-alternativ, mobil för hörapparat, Sony Xperia och bäst från Google
-
PLUS
Krönika: Sonys resa från störst till obefintlig
-
PLUS
28 mobilabonnemang för under 200 kronor i månaden
-
PLUS
Krönika: Mobilen halkade och störtade ner i asfalten
-
PLUS
I stället för Gmail: Bättre e-post i mobilen
Slut på irriterande reklam
Google börjar blockera dåliga annonser den 15 februari

Redan i somras lovade Google att man skulle implementera ett filter som plockar bort annonser med låg kvalitet från webbläsaren Chrome. Och nu avslöjar man att den mer strikta annonspolicyn träder i kraft från och med den 15 februari.
Bakom riktlinjerna för hur annonser tillåts se ut i Google Chrome ligger organisationen ”Coalition for better Ads”, som Google är en del av. Gruppen består av allt från teknikbolag till annonsörer och handelsorganisationer och tillsammans har man beslutat att klassificiera bland annat popup-annonser, autospelande video-annonser med ljud, blinkande annonser och helskärmsannonser som ”dåliga annonser”. Det är också den typen av annonser som kommer att blockeras när de nya reglerna träder i kraft.
Krävs upprepade överträdelser
Det räcker dock inte med att bryta mot annonspolicyn en gång för att bli avstängd och bortfiltrerad. Vid det första tillfället utgår en varning, och det är alltså först när annonsören vägrar göra någonting åt saken som filtreringen sker. Google kommer även att tillhandahålla olika verktyg och rapporter som gör att sajtägarna kan avgöra hur väl deras webbsida rimmar med kraven, något som självfallet också kommer att göra det hela aningen självsanerande. Google menar att deras lösning till skillnad från så kallade annonsblockerare fungerar för både användarna och annonsörerna på samma gång.
De nya reglerna gäller både i dator och i mobilen och som sajtägare kan man med Googles verktyg skapa en rapport och se hur sajten man har klarar kraven.