https://www.mobil.se/nyheter/huawei-p20-kan-f-kameror-med-totalt-68-megapixlar
565015
Nyheter
Obekräftade uppgifter

Huawei P20 kan få kameror med totalt 68 megapixlar

Huaweis telefoner P20, P20 Lite och P20 Pro kommer med största sannolikhet alla att presenteras i samband med ett event i Paris nästa vecka. Men en hel del information rörande kameran i den senare av telefonerna har redan läckt ut. Och om förhandsuppgifterna stämmer så kan det bli tal om en trippelkameralösning på bakstycket med sammanlagt 68 megapixlar.

Det lär av allt att döma bli en smått makalös kamera vi får se på Huaweis kommande telefonmodell P20 Pro. Förhandsrykten har nämligen gjort gällande att trippelkameralösningen på telefonens bakstycke består av en sensor på hela 40 megapixlar, en monokromsensor på 20 megapixlar samt en sensor för telefoto på 8 megapixlar. Totalt 68 megapixlar, med andra ord, och oavsett vad man anser om megapixlarnas betydelse en imponerande siffra. Samarbetet med tyska Leica lär också fortskrida, vilket självfallet innebär att optiken sannolikt också håller mycket hög klass. Telefonen ska även bjuda på något man kallar för ”Hybrid Zoom” och som ger 5X-förstoring via 40- och 8-megapixelsensorerna. Bländarvärdena på kamerorna ska omfatta spannet f/1.6 till f/2.4. Selfiekameran på frontstycket får en upplösning på 24 megapixlar, enligt uppgifterna. 

Extrem slowmotion

Men inte nog med att telefonens kameror påstås bjuda på en enorm sammanlagd upplösning. Enligt fler obekräftade uppgifter ska P20 och P20 Pro dessutom vara rustade med så kallad ”Super Slow Motion”. Det förekommer inga uppgifter om exakt vad det skulle innebära, men förmodligen handlar det om någonting i stil med Sonys slow motion-möjligheter med Xperia XZ2 samt det snarlika Samsung erbjuder i Galaxy S9 och S9 Plus. På tisdag kväll nästa vecka har vi facit. 

Relaterade artiklar