Windows-variant av One M8

Verizon avslöjar HTC:s Windows-mobil

HTC:s Android-flaggskepp One M8 kommer snart i en Windows Phone-version.

Publicerad Uppdaterad

Windows Phone-plattformen får snart efterlängtad utökning genom en ny prestandatelefon och den här gången är det inte Microsoft/Nokia som bygger mobilen. HTC har sedan ett tag tillbaka nämligen ryktats vara på gång att lansera en HTC One M8-liknande mobiltelefon med Windows Phone som system. När amerikanska operatören Verizon nu har lagt upp en bild av Windows-mobilen på sin sajt, ser ett släpp av den nya HTC-modellen ut att vara nära förestående.

Enligt vad WPCentral erfar kommer HTC One (M8) for Windows Phone, som telefonen ska heta, att lanseras den 21 augusti i USA till ett pris motsvarande cirka 4 300 kronor utan abonnemang. Telefonen tros hårdvarumässigt bli mer eller mindre en exakt kopia av vanliga HTC One M8, vilket bland annat innefattar att den kommer vara utrustad med stereohögtalare (eller Boomsound som HTC kallar det), duo-kamera på baksidan och infraröd sändare för att kunna styra tv:n och stereon.

Under skalet på 5-tumsmobilen kommer det, om specifikationerna för Windows-versionen av One M8 är likadana som för Android-versionen, i så fall att sitta 2 gigabyte arbetsminne samt ett Snapdragon 801-systemchip med en fyrkärnig processor på 2,3 gigahertz.

Dessutom uppges telefonen enligt WPCentral ha stöd för röstsamtal via LTE, vilket pekar på att telefonen redan från start kan komma ha Windows Phone 8.1 Update 1 installerat, där stöd för röstsamtal över 4G-nätet är en av nyheterna.

Källa