Vi har känt på Neonode N2

Neonodes comeback är den nya mobilen N2 och den här gången måste det bli rätt. En hel del är sig likt från föregångaren, men nu har Neonode sett till att kvalitetskänsla och support finns där samtidigt som telefonen.

Publicerad Uppdaterad

Neonode N2 är en riktigt liten telefon och styrs helt med hjälp av tummen på skärmen. Det finns tre olika pilar i nederkant på skärmen och de leder till olika menyer. Sveper man med fingret i skärmens vänstra del kommer man till huvudmenyn som består av flera skärmar med sex ikoner på varje. Man sveper i överkant och växlar på så sätt mellan olika vyer i menyn. När man ska ta sig tillbaka sveper man åt vänster på skärmen. Hela navigeringen fungerar rätt bra när man kommit underfund med hur den är uppbyggd.

Ett svep i mitten tar dig till knappsatsen och då kommer sifferknappar upp på skärmen. En fördel här är att telefonen vibrerar så snart man tryckt ner en siffra och det gör det enklare att veta att trycket verkligen registrerats. Även när man skickar sms får man upp en knappsats med bokstäver som en vanlig sifferknappsats. Och telefonen har T9, så man skriver sms som man är van vid från andra telefoner.

I N2 sitter en kamera på två megapixel från Samsung, men den saknar autofokus och lampa/blixt. För mms duger dock bilderna bra, när vi testar i mässhallen blir bilderna helt ok. Webbläsaren som kommer med är Internet Explorer, men den har vi inte kunnat testa eftersom mobilnätet inte var tillgängligt.

Eftersom N2 bygger på Windows CE och Neonode gör utvecklarprogramvara tillgänglig kan vem som helst utveckla program för telefonen. Mediaspelaren som följer med är ett sådant exempel, men utbudet lär aldrig bli lika stort som för mer gemensamma tekniker som java. Hur som helst finns alltså möjligheten att utveckla program.

Rent formmässigt är Neonode N2 riktigt liten i handen och ytan är lätt gummerad och sträv. Den här gången har Neonode varit noga med kvalitetetn även om knapparna på sidan känns lite plastigt billiga. Den telefon vi får känna på är ett tidigt exemplar och bland annat berättar Tommt Hallberg, VD på Neonode att navigationsknappen ska bytas ut.