Många rykten

Mängder med nytt från Samsung

Ett halvt dussin telefoner, en ruskigt billig surfplatta och surfplattor med Amoled-skärmar verkar stå på tur inom kort från Samsung.

Publicerad Uppdaterad

Det är kanske ingen som blir förvånad över rykten om att Samsung tänker släppa nya telefoner och surfplattor (en snabbkoll säger 27 mobiler och 24 surfplattor för 2013… Eller Gadget Spam som japanerna tydligen börjat kalla strategin). Det hindrar däremot inte rykteskvarnen från att mala.

Sex nya lurar tidigt 2014

Det något diffusa ”tidigt 2014”, troligen första kvartalet och någon månad framåt, kommer bjuda på minst ett halvdussin nya lurar från Samsung. Medan det kan röra sig om budgetlurar ryktas det även att Galaxy S5 och en billigare version av Note 3 hör till de lurar vi kommer att få se inom kort. Utöver nya telefoner ska vi även få se Galaxy Gear 2 ganska tidigt nästa år, troligen i samband med lanseringen av Galaxy S5.

Tab 4 med Amoled

När det kommer till surfplattor är det Tab-serien som fått nytt vatten på rykteskvarnen. Den populära serien följs upp med Tab 4 nästa år, där Samsung verkar ha lagt lite extra krut på skärmen som denna gång ska vara av Amoled-typ för både tiotummaren och åttatummaren. Det skulle i så fall betyda att plattorna hamnar i ett högre prissegment, något Tab-serien inte befunnit sig i sedan den första generationen. Förhoppningsvis innebär det även lite skojigare specifikationer under huven.

Snorbillig platta på gång

Det är inte enbart lyxmodeller på plattor som Samsung har på gång, utan även riktigt billiga sådana. Ett nytt rykte skvallrar om en platta vid namn Tab 3 Lite, som ska säljas för så lite som 135 dollar (strax under 900 kronor direktöversatt). Vilka specifikationer eller vilken skärmstorlek plattan kommer att ha pratas det inte om, men den ska släppas i både Wifi- och 3G-modell. Med tanke på hur Samsungs billigare plattor brukar stå sig mot konkurrensen börjar däremot alla typer av varningsklockor ringa när vi hör det här ryktet.