Budget

Märklig E5-teaser från Sony

Sony mjuklanserar Xperia E5, bara för att ångra sig igen.

Publicerad Uppdaterad

Under förmiddagen lade Sony ut bilder på en kommande ännu ej lanserad mobil med namnet E5 på Facebook och Twitter. Inget märkligt med det, telefonen är visserligen inte officiellt lanserad och inga specifikationer angavs, men att göra en teaser för en kommande modell på det här viset kan vara ett sätt att väcka intresse, i synnerhet när det rör sig om en budgetmodell som denna.

Eller så var det inte alls det som var Sonys plan. För nu har de tagit bort bilderna både från Facebook och Twitter. Var det någon anställd som var för het på gröten? Var det något som inte stämde med informationen, till exempel namnet? Det har ju ryktats att alla Sonys smartphones ska heta något med Xperia X framöver. Eller är det bara ett sätt att ytterligare förstärka PR-effekten, genom att låtsas att det hela var ett misstag.

Xperia E5, om den finns och heter så lär i alla fall vara Sonys budgetmodell. Av bilden att döma verkar den låna designen från Xperia X, men gissningsvis i billigare material. Rykten talar om en 4,6-tumsskärm med 1280 x 720 pixel, 1,5 GB arbetsminne, chipsetet MediaTek MT6735 och 16 GB lagringsminne. Hamnar den i samma prisklass som föregångarna Xperia E4 och E4g kan den bli ett riktigt kap.

Källa