Skriv namn och ring

Rykte: Windows 10 får smartare uppringning

På en Microsoft-konferens i Kina visades uppringningsmenyn i Windows 10 för telefoner upp.

Publicerad Uppdaterad

Smart Dialing som det kallas, innebär att du kan söka efter namn direkt i uppringaren. Skriv in några bokstäver så ser du en lista på kontakter som börjar på de bokstäverna. Detta system kommer att finnas inbyggt i Windows 10 enligt uppgifter som ska ha kommit från Winhec-konferensen i Kina, arrangerad av Microsoft.

Ännu intressantare är vad som verkar vara en sorts integrerad telefonkatalog där även kontakter du inte har på telefonen visas upp. Istället för att navigera till Eniro eller Hitta.se så skulle man alltså teoretiskt kunna skriva in en restaurangs namn direkt i uppringningsmenyn för att få upp kontaktinformationen.

Vi ser även en ikon som säger Skype, vilket antyder att det kommer vara direkt integrerat i operativsystemet för att ringa videosamtal. Just Skype-integrationen i systemet har dock Microsoft tidigare berättat en del om, men nu ser vi hur det ska fungera i praktiken. Ytterligare två ikoner som vi inte har haft tidigare är en för inspelning av samtal och en för att ansluta telefonen till en Bluetooth-enhet.

Uppgifterna ser ut att vara korrekta och senast vi hörde om nyheter från Winhec så gällde det Microsofts konvertering av Android till Windows 10 genom Xiaomi, något som har visat sig stämma.

Än så länge finns Technical Preview för Windows 10 på telefoner tillgängling på Lumia 630, Lumia 635, Lumia 636, Lumia 638, Lumia 730 och Lumia 830. Nedan kan du bedöma äktheten själv.