Samarbete med Nestlé

Android 4.4 får namnet Kitkat

Glöm Key lime Pie, nästa version av Android presenteras i samarbete med Nestlé och deras kända choklad.

Publicerad Uppdaterad

Google gick under gårdagen ut med officiell information om nästa version av Android, version 4.4. Då Google har för vana att ge sina Androidversioner namn, i alfabetisk ordning, efter olika efterrätter har nästa version internt kallats Key Lime Pie. Tydligen ska Google ha kommit på att ganska få visste hur en sådan rätt över huvud taget smakade, medan chokladen Kitkat tydligen var väldigt populär hos deras utvecklare.

Några samtal med Nestlé, som tillverkar chokladen, och namnändringen var ett faktum. Android 4.4 ”Kitkat” bekräftades igår genom sedvanlig avtäckning av en efterrättsinspirerad Androidstaty utanför Googles högkvarter.

Från första samtalet med Nestlé till färdigt avtal ska det ha tagit så lite som 24 timmar. I samband med lanseringen ska även en liten tävling, inspirerad av historien om kalle och chokladfabriken, utlysas. Vissa Kitkat-förpackningar kommer nämligen att innehålla ett presentkort på antingen en Nexus 7 eller valuta på Google Play.

Angående Androidversionen säger Google att deras mål är att Android Kitkat ska bli en fantastisk Androidupplevelse tillgänglig för alla. Något vissa tolkar som att versionen kommer att användas i såväl smarta klockor som spelkonsoler och bärbara datorer, utöver de sedvanliga mobilerna och surfplattorna.

Vid en första tanke på det hela är namngivningen fullständigt galen, men andra tankevarvet blir det lite mer logiskt. Google tjänar ju som bekant en del pengar på reklam och att då sälja smeknamnet till en Androidversion till Nestlé är ju inte direkt något konstigt. Undertecknads inte speciellt seriösa gissning på Android ”Kool Aid” som namn var tydligen inte helt konstig i sammanhanget i alla fall.

Något exakt datum för version 4.4 finns inte i dagsläget, men vi återkommer så fort något är officiellt. 

Nu återstår bara frågan, vad kommer nästa version av Android, med ett kodnamn på ”L”, att heta? Lays potatischips? Spekulera i kommentarerna.