Äkta elle fejk?

"Google X" dök upp på benchmark-sida

En enhet vid namnet "Google X" med Android 5.0.1 har upptäckts på benchmarksajten Antutu. Nu frågar sig Androidfans världen över om uppgifterna är äkta eller fejkade.

Publicerad Uppdaterad

Det har snart gått ett år sedan Google tog över Motorola efter en utdragen process. Nu håller teknikvärlden andan inför lanseringen av den första Motorola-telefonen sedan Google-uppköpet.

Mobil.se har tidigare berättat om rykten att Motorola håller på att utveckla enhet med kodnamnet "X Phone". Det har bland annat sagts att telefonen kommer att köra en ren version av operativsystemet Android, att den ska vara stryktålig, samt ha ett ovanligt kraftfullt batteri.

"Kan ha Snapdragon 400-processor"

Nyligen dök det upp en okänd enhet med namnet "Google X" upp på sajten för benchmarkprogrammet Antutu. "Google X" körs med Android 5.0.1 och en okänd processor med en klockfrekvens på 1,5GHz, skriver sajten Android and Me.

Resultatet från Antutu-benchmarktestet landade på 15 476 poäng, vilket ligger i nivå med förra årets Samsung Galaxy S 3 och HTC One X. Andra förhandsrykten om "X Phone" har sagt att telefonen kommer att bli förhållandevis billig, och att den inte ska ha prestanda som matchar nuvarande toppmodeller. Nu spekuleras det i att Antutu-resultatet kan tyda på att "Google X" är utrustad med Qualcomms Snapdragon 400-processor, avsedd för "mainstream-telefoner".

I nuläget finns det dock ingenting som kan bekräfta att bencnmark-resultatet är äkta, och därför bör uppgifterna om "Google X" tas med en nypa salt.

Google årliga utvecklarmässa I/O är bara några veckor bort. Många hoppas att företaget ska lansera både en ny Motorola-lur samt Android 5.0 (Key Lime Pie) under tillställningen.

Rykten säger dock att höjdpunkten på Google I/O istället kommer att bli en ny version av Nexus 4 med utökad minneskapacitet och stöd för LTE/4G.

Vad hoppas du på att få se under Google I/O? Lämna gärna en kommentar!

Källa