Jumboplatta

Alcatels gigantiska surfplatta för familjen

Den är 17,3 tum stor och så tung att du knappt kan lyfta den. Vi har kollat in den.

Publicerad Uppdaterad

När jag ska hålla kameran i ena handen och lyfta upp surfplattan Xess från Alcatel så är det precis att jag orkar lyfta plattan med rak arm. Det är så ,lart inga problem at lyfta plattan med två händer, men formatet i kombination med vikten gör att det här fdefinitivt är en surfplatta som ska stå på ett bord. Mycket riktigt så finns ett bordsställ integrerat på baksidan och det tjänstgör även som handtag när man ska bära med sig plattan någonstans.

Tanken är att det ska vara en köks- och familjeplatta, vilket visas genom att precis det är de två lägena. Det följer med en receptapp och där finns även filmer so visar hur maten steg för steg ska tillagas. Det andra är ett familjeläge där plattan kan fungera som familjens anslagstavla och visa meddelanden och annat.

Plattan levereras även med en penna som fastnar magnetiskt var du väljer på baksidan. När jag testar plattan är den påtagligt seg i reaktionerna och prestandan ör långt ifrån den bästa. Vilken processor som sitter i säger inte Alcatel, mer än att det är en åttakärnig på 1,5 Ghz och att arbetsminnet är på 2 GB. Just prestandan meddelar de dock att den ska förbättras eftersom det här handlar om en tidig prototyp och därför kommer det dröja innan den finns till försäljning. Pris eller datum för säljstart finns inte ännu.