https://www.mobil.se/nyheter/bilder-pa-lenovo-z5-lacker-ut
565382
Nyheter
Första inofficiella informationen

Bilder på Lenovo Z5 läcker ut

Efter mängder av officiella så kallade teasers för Lenovos kommande smartphonemodell Z5 så kommer paradoxalt nog först nu de första läckorna om enheten. Det är påstådda pressbilder av telefonen som nu dykt upp.

Fallet med Lenovos Z5 är tvivelsutan riktigt udda. Först hörde vi ingenting. Sedan började Lenovo själva plötsligt pytsa ut information om den ena häpnadsväckande detaljen efter den andra om en kommande enhet kallad Z5. Telefonen, som förväntas offentliggöras redan på tisdag nästa vecka, tycks bland annat få en näst intill helt kantfri skärm, hela 4 TB lagringsutrymme, avancerad och AI-baserad kamerateknologi och en standbytid på 45 dygn. Uppgifterna från Lenovo har dock inte varit direkt glasklara, så det finns förstås anledning att vara en smula skeptisk. Mycket tyder dock onekligen på att enheten kan vara så banbrytande som Lenovo själva påstår. Telefonen ska till exempel bygga på 18 nya patenterade lösningar. 

Sensorer i nedkant

Bilderna som nu läckt ut och som påstås visa telefonen i sin helhet vittnar mycket riktigt om ett frontstycke som till 95 procent består av en skärm. Avsaknden av sensorpanel tycks ha sin förklaring i att man placerat frontkameran och sensorerna i underkant på telefonens frontstycke. Den saken förklarar förvisso inte var samtalshögtalaren har tagit vägen, men det är inte omöjligt att man gjort som Xiaomi valt att göra med sin Mi Mix, och försett telefonen med en vibrerande skärm som fyller samma funktion som en klassisk högtalare. Det är förstås omöjligt att avgöra huruvida läckta bilder är autentiska eller inte. Den som vill vara helt säker på hur telefonen ser ut får helt enkelt vänta till på tisdag nästa vecka. Då kan vi förhoppningsvis få lite klarhet i vilka marknader som telefonen är aktuell på också.