Cool assistent

CES: Alexa även i LG:s smarta kylskåp

LG följer Samsung med smarta kylskåp.

Publicerad Uppdaterad

Amazon Echo och dess inbyggda röstassistent Alexa är utan tvekan mässans vinnare. Google Home och Apple Homekit dyker upp någon gång ibland, medan Alexa verkar finnas i nästan varenda pryl. Sett till det som visas på CES har Alexa och Amazon redan vunnit assistentkriget i det smarta hemmet.

Gillar du inte kylskåpen från Samsung utan föredrar landsmannen LG får du ytterligare en del av Alexa i ditt hem. Företagets nya smarta kylskåp med WebOS som operativsystem har dels Amazons röstassistent inbyggd för att kunna göra allt som Amazons fristående Echo-enhet gör, fast i köket. Dels finns även en kamera inuti kylen. Knacka på dörren och den stora skärmen visar upp vad som finns inuti. Samma innehåll kan även visas upp i mobilen så att du snabbt kan se om det behöver köpas mjölk när du är på väg hem.

Någon prisuppgift har inte avslöjats (fjolårsmodellen gick på 4600 dollar), men å andra sidan har LG inte visat något större intresse för att ta hit sina uppkopplade kylskåp så vi kanske inte ska hoppas på för mycket för Sverige ändå.