https://www.mobil.se/nyheter/currents-ar-googles-nya-chatt-app-for-foretagskunder
566876
Nyheter
Något av en ersättare till Google+

Currents är Googles nya chatt-app för företagskunder

Känner du igen namnet Google Currents? Jodå, Google lanserade redan 2011 en tjänst som hette just så. Den är dock nedlagd sedan många år tillbaka, men namnet har nu återuppstått i form av en chatt-app.

Det är i samband med den årligen återkommande konferensen Google Cloud Next som Google nu har offentliggjort sin nya chatt-app Google Currents. Tanken är att den ska fungera som något av en ersättare till nedlagda Google+, dock enbart avsedd för företagsanvändare som kör Googles G Suite. Google+ användes måhända inte särskilt mycket av privatpersoner, men på företagssidan var tjänsten viktig som en kommunikationskanal för många företag. Google+-inlägg som gjorts av G Suite-kunder kommer att flyttas över till Currents, som nu lanserats i en betaversion. 

Appen har ingen som helst koppling till den gamla tjänsten med samma namn, som lanserades 2011 och som senare gick upp i tjänsten Google Play Newsstand. Det hör inte till vanligheterna att Google låter en ny tjänst få exakt samma namn som en äldre tjänst, men å andra sidan har det gått över åtta år sedan den tidigare tjänsten lanserades, och de flesta har nog i ärlighetens namn glömt bort den. Google har lanserat en del chatt-tjänster genom åren och nu återstår det att se hur långlivad just den här blir.