Annons

Nokia-chefen tillbaka till Microsoft?

Elop het kandidat att efterträda Ballmer

Nokiachefen Stephen Elop tillhör de hetaste kandidaterna att efterträda Steve Ballmer som vd för Microsoft. Det hävdar i alla fall den brittiska tidningen The Sunday Times.

Publicerad Uppdaterad

The Sunday Times anger ingen källa för sina spekulationer, men Stephen Elop är den kandidat de fokuserar mest på mär de diskuterar möjliga efterträdare till posten som Microsofts vd.

Stephen Elop rekryterades som vd till Nokia 2010 från just Microsoft, där han ansvarat för företagets Office-program. Att han sedan valde att standardisera Nokia på Microsofts mobilsystem Windows Phone orsakade en hel del konspirationsteorier.

Om Elops övergång från Microsoft till Nokia ledde till ökat Microsoftfokus hos Nokia är det inte orimligt att anta att en eventuell vd-post på Microsoft skulle leda till ökat mobilfokus hos Microsoft.

Andra kandidater som The Sunday Times diskuterar är den tidigare Skype- och nuvarande Microsoftchefen Tony Bates, samt Paul Maritz som innehaft olika chefsposter på Microsoft i tio års tid.

Steve Ballmer har sagt att han kommer att lämna Microsoft inom 12 månader, och företaget har tillsatt en arbetsgrupp för att utse hans efterträdare. I denna grupp ingår bland annat storägaren, medgrundaren och förre vd:n Bill Gates.