Hoppsan

Facebook-bugg gjorde att blockerade användare avblockerades

Inte mindre än 800 000 personer har drabbats av en Facebook-bugg som under några dagar avblockerade användare som de tidigare blockerat.

Publicerad Uppdaterad

Enligt Facebooks integritetschef Erin Egan så handlar det hela om en bugg som varit aktiv mellan den 29 maj och den 5 juni i år, det vill säga under en hel veckas tid, och som gjort att användare som man blockerat plötsligt har kunnat se inlägg som publicerats för en bredare publik, till exempel vänners vänner. Dessutom har buggen medgivit att den blockerade personen ”i vissa fall” har kunnat ta kontakt via meddelandeklienten Messenger med den som blockerat. 

Alla informerade

Facebook hävdar att man nu har meddelat alla som berördes av buggen, som nu har åtgärdats. Det ska vara runt 800 000 personer som är berörda, men 83 procent av dem hade å andra sidan bara blockerat en enda kontakt, så möjligen blev buggen inte särskilt kännbar. Alla som berörts av buggen uppmanas att kontrollera sina blockeringslistor så att allt ser ut som det ska. ”Vi vet att möjligheten att blockera någon är viktig och vi vill be om ursäkt för det inträffade” skriver Facebook på sin egen nyhetsblogg. Man bedyrar också att buggen inte har gjort att man blivit Facebook-vän med den blockerade personen på nytt. 

Källa