https://www.mobil.se/nyheter/farre-galaxy-s10-forbokade-pa-hemmaplan-an-foregangarna
566692
Nyheter
140 000 enheter beställdes första dygnet

Färre Galaxy S10 förbokade i Sydkorea än när S9 släpptes

Den tidigaste indikationen på hur populär en smartphonemodell kan tänkas bli kommer redan i samband med att de första förbokningssiffrorna presenteras. Och när det gäller Samsungs Galaxy S10 så ser det lite sisådär ut.

Man ska förvisso vara försiktig med att dra allt för stora växlar på förbokningssiffror, men att Galaxy S10 varit mindre populär än vad både Galaxy S9 och Galaxy Note 9 var under sina första förbokningsdygn i hemlandet Sydkorea är nu fastställt. Under de första 24 timmar som Galaxy S10 gick att förboka i Sydkorea lades 140 000 beställningar. Det är verkligen ingen dålig siffra, men föregångaren Galaxy S9 drog faktiskt ihop 180 000 bokningar under sitt första dygn. Och Galaxy Note 9 hade fått ihop hela 200 000 förbokningar ett dygn efter att förbokningen av den enheten öppnade i höstas. 

Fortfarande mycket tidigt

Det lite svagare förbokningsintresset behöver inte nödvändigtvis betyda att Galaxy S10 blir en mindre succé än S9 och Note 9, och efter att telefonen nu har fått mycket positiva recensioner så kan försäljningen säkerligen ta fart. Men siffrorna kan också vara en indikation på den ”smartphonetrötthet” som just nu präglar marknaden, och som i mångt och mycket beror på att nya modeller inte erbjuder några större förändringar eller banbrytande nya finesser som förändrar konsumenternas vardag mer fundamentalt. En annan sak som mycket väl kan tänkas ha bidragit till det förhållandevis svaga intresset är att en 5G-version av S10 är på gång längre fram. Många konsumenter på marknader där arbetet med 5G-nät är långt framskridet väntar säkerligen in den och Samsungs hemmamarknad Sydkorea hör till de som ligger längst fram inom 5G. Och så har förstås Galaxy Fold potential att locka vissa som tidigare alltid valt det senaste flaggskeppet.