https://www.mobil.se/nyheter/google-maps-b-rjar-f-lja-din-kollektivtrafik-resa-i-realtid
564456
Nyheter
Sov gott på bussen

Google Maps börjar följa din kollektivtrafik-resa i realtid

Google Maps kommer i en kommande version att göra livet lika lätt för den som reser kollektivt som appen redan idag gör för den som kör bil, cyklar eller promenerar. Navigationen i appen ska nämligen få ett läge som fungerar med allt från bussar till spårvagnar och tunnelbana.

Grundtanken är att man ska få realtidsuppdateringar när man färdas med kollektiva transportmedel. Aviseringarna dyker inte enbart upp i själva Google Maps-appen utan även på Android-telefoners låsskärmar. Appen ska till och med upplysa om när man närmar sig ett stopp och när det är dags att stiga av, något som lär bli ovärderligt för den som tenderar att somna på tåget hem efter en lång dag på jobbet. 

Oklart när uppdateringen släpps

Enkelt sammanfattat så får den som tar sig fram med hjälp av kollektivtrafiken lika god hjälp av Google Maps som man idag får av appen när man kör bil eller promenerar. Utöver de instruktioner inför resan som finns redan idag ska du alltså få information under själva resan. Funktionerna testas nu enligt uppgift av en begränsad skara testpiloter och det är än så länge oklart när uppdateringen med den utökade funktionaliteten kommer att släppas tillgänglig för alla.