Satsar allt på kryptovaluta istället

Kik Messenger går i graven

Meddelandetjänsten Kik Messenger stängs ned. Nu ska företaget bakom tjänsten nämligen satsa helt och hållet på sin kryptovaluta Kin.

Publicerad Uppdaterad

För den som inte känner till meddelandetjänsten Kik, så handlar det om en tjänst som åtminstone i Sverige hade sin storhetstid för rätt många år sedan. Det var framför allt bland ungdomar som den kanadensiska chattjänsten lyckades hitta en målgrupp i vår del av världen. En undersökning från 2017 visade att penetrationen i Sverige då låg på hela 27 procent bland personer under 25 års ålder, medan bara 3 procent av alla över 25 använde tjänsten. Företaget Kik Interactive väljer nu hur som helst att lägga ned Kik Messenger helt och hållet, då man istället kommer att satsa enbart på sin kryptovaluta Kin. Runt 70 personer kommer att få lämna sina jobb till följd av beslutet och den totala personalstyrken kommer att landa på bara 19 personer. 

Vad gäller kryptovalutan Kin, så har den varit föremål för närmare granskning i USA. Myndigheten Securities Exchange Commission (SEC) stämde Kik Interactive i somras, då man hävdade att kryptovalutan har sålts till investerare utan att man registrerat erbjudandet i enlighet med rådande amerikansk lagstiftning på området. Men uppenbarligen så tycks Kik Interactive vara tämligen övertygade om att kryptovalutan ändå är framtiden för företaget. Vilket datum som tjänsten stängs ned ska man komma med information om lite längre fram. 

Källa