CES 2019

Nya Jabra Elite 85h lovar smartare brusreducering

Modeuttrycket artificiell intelligens har nått hörlursvärlden med Jabras nya headset.

Publicerad Uppdaterad

Om några timmar drar mässan CES i Las Vegas i gång på allvar, och redan nu börjar lanseringarna strömma in. Jabras främsta nyhet är over-ear-headsetet Elite 85h för drygt 3000 kronor. För det får du ett bluetoothheadset med 40 mm högtalarelement och aktiv brusreducering. Just brusreduceringen talar Jabra om att den åstadkoms med artificiell intelligens, som levereras av ljudföretaget Audeering som Jabra är delägare i.

Rent specifikt ska det gå till så att hörlurarna kan upptäcka mer än 6000 unika ljudegenskaper och använda dem för att effektivt släcka ut omgivningens buller. Som användare ställer du in om du befinner dig på offentlig plats, pendlar eller är i privat miljö, vilket främst avgör vilken sorts omgivningsljud som ska släppas igenom.

Headsetet kan också aktivera röstassistenterna Siri och Google Assistant (och Alexa som inte är lanserad i Sverige), detta enbart med röstkommando och inte i kombination med att du håller inne en knapp som är fallet med de flesta andra headset i dag.

Headsetet är också skyddat mot väta och damm enligt IP-klass 52, med två års garanti mot vattenskador. Batteritiden ska vara hela 32 timmar, detta med brusreducering påslagen.

Jabra Elite 85h ska börja säljas i april.

Jabra passar också på att släppa en ny version av over ear-lurarna Move, som fått utökad batteritid till 14 timmar.