https://www.mobil.se/nyheter/samsung-lanserar-har-ar-nya-surfplattan-galaxy-tab-s4
565648
Billigare Tab A 10.5 släpps samtidigt

Samsung lanserar: Här är nya surfplattan Galaxy Tab S4

Samsung Galaxy Tab S4 och Samsung Galaxy Tab A 10.5
I form av en film på webben visar Samsung upp surfplattan Galaxy Tab S4 som enligt tillverkaren ska hjälpa dig få mer gjort, var du än är.

Surfplattan levereras med Samsung S-Pen och snabbladdare och ska vara en vidareutveckling sett till föregångarna och även introducera en del nyheter. Det Samsung pratar mest om är det som kallas Daily Board som tillsammans med laddningsstället ska göra plattan till en ständigt laddad, central punkt i hemmet. För att ytterligare underlätta för alla i familjen ska man kunna ha upp till åtta olika separata användarprofiler. När man ansluter Galaxy Tab S4 till laddningsstället som du får köpa till separat går funktionen Daily Board igång automatiskt där till exempel tid, datum, väder och utvalda fotoalbum. För de yngre finns ett särskilt barnvänligt läge och inloggning när ni ska växla användare kan ske med ansiktsigenkänning eller iris-skanning.

Skärm ut i kanterna

Skärmen på Galaxy Tab S4 är i storleksförhållandet 16:10, skärmtypen är Super AMOLED och upplösningen 1600 x 2560. Skärmen går långt ut i kanterna och skärmytan ska vara elva procent större än på föregångaren. Just som föregångaren satsar man med den här surfplattan även på bättre ljud. Det finns fyra högtalare lämpliga till exempel för filmvisning och för produktivitet finns DEX-funktionen inbyggd som ska förvandla plattan från Android-gränssnittet och ge en mer PC-lik upplevelse.

Samsung visar upp Galaxy Tab S4 i en film.

S-pen följer med

Sist men inte minst inkluderas som sagt Samsungs S-Pen med enheten och pennan gör att du kan ta anteckningar och uttrycka dig på mer kreativa sätt. Du ska även kunna skicka meddelanden via Samsung Live Message, som låter dig göra animerade teckningar med enfärgad bakgrund eller över ett foto.

Även en billigare Tab A 10.5

Priset på Tab S4 börjar på 7800 kronor, men Samsung lanserar även ett billigare alternativ, även den med förbättrade funktioner för familjen, fyra högtalare och Daily Board-funktionen. Samsung Galaxy Tab A 10.5 som den billigare plattan heter kostar 3600 kronor för wifi-versionen och 4200 för 4g-version. Samsung Galaxy Tab S4 får en prislapp på 8390 kronor för 4G-versionen och 7800 kronor för wifi-versionen. Båda surfplattorna ska släppas om ungefär en månad, i slutet av augusti.