https://www.mobil.se/nyheter/sony-xperia-xz4-kan-fa-udda-format-med-tunna-ramar
566361
Nyheter
Avlång mobil

Sony Xperia XZ4 kan få udda format med tunna ramar

● BILDSPEL
Stämmer det senaste ryktet blir Sony Xperia XZ4 en mycket avlång mobil med tunna ramar.

Härom veckan dök det upp renderingar som sades vara baserade på Sonys nästa flaggskepp, XZ4. Bilderna visade en telefon där man valt bort sensorpanelen till förmån för markerade ramar i över och underkant, med tunnare ramar på sidorna.

Nu kommer nya uppgifter som delvis motsäger detta. Det är läckaren Ice Universe som säger sig ha en bild på skärmskyddet till en Xperia XZ4. Stämmer bilden får telefonen en riktigt smal kant i övre änden, trots att man valt bort sensorpanel och har selfiekameror och framåtriktad högtalare.

Enligt dessa uppgifter ska telefonen dessutom ha det extremt avlånga skärmformatet 21:9, vilket skulle ge ett rätt udda format på telefonen. Sist vi såg en så långsmal skärm var med LG BL40 för snart tio år sedan. Då uppfattades det som en gimmick och ett sätt att få så många tum på skärmen som möjligt, men kanske är tiden mogen nu?

Eller så stämmer inte dessa uppgifter. Sony Xperia XZ4 lär knappast lanseras före Mobile World Congress i slutet av februari, och där och då lär vi få veta mer.