Billig + lyxig + sportig

Tre nya smartklockor från Huawei: Watch GT 2 Pro och Watch Fit

Huawei Watch GT 2 Pro kommer i en sport- och en classic-modell och de får sällskap av enklare Huawei Watch Fit med fyrkantig skärm.

Publicerad Uppdaterad

Om vi börjar med de båda huvudmodellerna så handlar det om klockor med riktigt påkostade egenskaper och utseende. Safirglas, titanskal och keramikbaksida talar sitt tydliga språk. Ser vi till det yttre så ser också klockorna påkostade ut. I klockorna så finns en rad olika urtavlor med olika utseende som du kan välja mellan. Dessutom erbjuds så klart en rad olika sport- och hälsomätningar. I klockan så kan du registrera 100 olika träningsformer, men utöver det finns även ett antal olika lägen som faktiskt erbjuder mer fördjupad information. Det gäller till exempel golf där du om du står på driving rangen kan få din svinghastighet. När det gäller skidor och snowboard kan du också få fallhöjd, backens vinkel och offlinenavigering så du kan få hjälp att hitta tillbaka dit du var om du skulle hamna vilse. 

"Som professionella pulmätare"

Utöver detta kan du även få information om solens upp och nedgång, tidvatten och varning för särskilt dåligt väder. Det kommer kanske inte som en överraskning att klockan även mäter puls och har gps och enligt Huawei ska klockan kunna mäta sig med professionella pulsband. Klockorna mäter även syremängd i blodet, stress, din sömn och kan även varna om du har onormal hjärtrytm.

Till skillnad från Huaweis tidigare smartklockor sp har de här klockorna trådlös laddning, så att du till exempel kan ladda dem från baksidan av din Huawei-telefon med stöd för omvänd trådlös laddning. Fem minuters laddning ska räcka till tio timmars användning. Batteritiden är på 14 dagar eller på 30 timmar med aktiv gps igång. 

Även en enklare modell

Huawei släpper även en enklare model kallad Huawei Watch Fit med fyrkantig skärm. Den väger 34 gram, har 96 olika träningsformer du kan registrera och har även pulsmätare, gps och batteritid på 10 dagar. Precis som de andra klockorna kan den även mäta stress, sömn, steg och syresättning av blodet. 

Urtavlan kan du anpassa inte bara med olika bilder och utseenden utan även med olika widgets för att till exempel visa stegräknaren direkt i startskärmen. Priset på denna är 1300 kronor och den finns i svart, rosa och mint. 

Priser och säljstart

I Sverige släpps Huawei Watch GT 2 Pro liksom den enklare Huawei Watch Fit den 14 september med förbokning och levereras sedan från den 28 september. Prislappen för Huawei Watch GT 2 Pro är 3300 kronor.