1
1
https://www.mobil.se/nyheter/nu-lanserade-huawei-freebuds-pro-med-avancerad-brusreducering
569190
Nyheter
falskt
Utmanar toppmodellerna

Nu lanserade: Huawei Freebuds Pro med avancerad brusreducering

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/huawei_freebudspro_silver_12.jpg?itok=aYNOHSIb', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/huawei_freebudspro_silver_12.jpg?itok=6PN5d3N1', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/huawei_freebudspro_silver_12.jpg', w: 1742, h: 1000, title: ' ' },]
Med ett pris på cirka 2000 kronor ska Huawei Freebuds Pro utmana de bästa.

Freebuds Pro är Huaweis nya och mest avancerade hörlurar med aktiv brusreducering. Till det yttre är designen rätt unik. En kubistisk design kombineras med den lätt kurrade på själva högtalaren. Tanken är så klart att den ska sitta bra i örat och för att säkerställa det finns tre olika gummiproppar att byta mellan och en testmjukvara så att du kan utvärdera ljudet när du valt en storlek av de tre.

Dynamisk brusreducering

Hörlurarna finns i tre färger, svart, vit och grå och ska enligt Huawei ha fantastiskt ljud och dessutom då förstklassig brusreducering. För att uppnå detta har Huawei tre olika mikrofoner och bensensor för bästa ljud. Brusreduceringen anpassar sig vidare efter vilken situation du befinner dig i. Det kan låta självklart och är det väl också, men under presentationen fick vi veta att brusreduceringen blir olika beroende på om du sitter i ett tyst rum, om du befinner dig på ett tåg eller i en helikopter, vilket så klart då är den omgivningen med det allra mest störande ljudvolymen.

Du styr din musik genom att svepa på hörlurens bom och du kan stänga av och sätta på brusreduceringen genom att nypa där. Det ska gå att ha hörlurarna anslutna till två enheter samtidigt så att du kan se på film på datorn och ändå kunna svara när det ringer på telefonen. 

Batteritiden är 4,5 timmar med brusreducering på och 7 timmar med brusreduceringen avstängd. Dessutom finns 30 timmars batteritid (utan bruseducering då) med i etuiet.

Prislappen på Huawei Freebuds Pro hamnar på 2000 kronor och lurarna ska släppas i Sverige från 19 oktober. 

Även trådlöst trådbundet

Huawei släpper samtidigt Huawei trådlösa hörlurarna Huawei Freelace Pro som ansluter med bluetooth, men har sladd mellan de båda hörlurarna. Den här modellen är billigare än de helt trådlösa lurarna och har dessutom påkostat både ljud och brusreducering. Huawei lockar med 14 millimeter drivers och priset på lurarna som kommer redan nu i september är 119 euro, så någonstans strax över 1000 kronor men de dyker upp i Sverige först senare.