Byt delar

Modulär Surfplatta från Click Arm

Click Arm tänker släppa den första modulära surfplattan mellan juni och september detta året.

Publicerad Uppdaterad

Tillverkare och entreprenörer erbjuds att själva skapa och sälja moduler samt egna surfplattor med Click Arms teknik. Skulle det ta fart kan det bli mer tillgängligt för olika sorters tillverkare att leverera specialiserade produkter där konsumenter inte behöver vända sig till de största tillverkarna för att få bra surfplattor.

De siktar på att stödja alla former av Linuxbaserade operativsystem och menar att de därför arbetar tillsammans med grupper för öppen källkod.

Nu har företaget lanserat den första modulära surfplattan, Click-Arm One och säljer den först i 1000 exemplar. Priset kommer att ligga på 289 euro, det vill säga ungefär 2700 kronor.

När Click-Arm One släpps kommer den med två gigabyte ram, ett moderkort med HDMI, Wi-Fi, Bluetooth och USB. Utrymmet kommer att vara 16 gigabyte stort och upplösningen för den tio tum stora skärmen ska bli 1280x800 pixlar. Alla dessa delar kommer att vara utbytbara mot andra delar.

Den modulbaserade marknaden för mobila enheter är fortfarande i sin linda. Men med Googles Project Ara, Eco-Mobius av ZTE och Magic Cube från Xiaomi så rör vi oss stadigt mot ett släppdatum för modulär hårdvara. Nedan är ett youtube-klipp som introducerar Click Arm.