Apparna som utnyttjar Iphones M7-processor

Argus - helhetsapp för motion

Iphone 5S och Ipad Air har en extraprocessor vid namn M7 som håller koll på sensordata. Vi kollar in fyra appar som drar nytta av den nya processorn. Argus vill ge dig en helhetsbild av din motion och hälsa.

Publicerad Uppdaterad

Azumio jobbar hårt på att bli en komplett hälsoleverantör. De är mest kända för sin pulsmätare som plockar upp puls via telefonens kamera (och som funkar helt okej), men har numera även en uppsjö träningsappar, stressmätare och mycket annat.

Argus är deras samlingsapp för det hela och är tänkt att ge dig en helhetsbild av motion, steg, sömn, puls, kost och liknande. Här används M7-processorn just som en stegräknare, men även för att hålla koll på när du startar en löprunda utan att du behöver ange något sådant själv.

Appen i sig är uppbyggd i ett hexagonmönster, eller bikakemönster om du så vill, och lyckas visa upp rejäla mängder information på en liten yta. Det blir ganska överväldigande och förvirrande till en början, men du vänjer dig ganska snabbt. Vi hade gärna sett uppkoppling mot fler externa hälsotjänster, men som fristående app tillsammans med Azumios egna varianter funkar det faktiskt oväntat bra.