Uppgifter från Evan Blass

Förhandsversion av Android P påstås vara nära

Med tanke på tajmingen för Googles förhandsversioner av Android under de senaste åren borde det väl vara dags för Android P snart? Jodå. Åtminstone om man får tro den ofta välunderrättade techläckaren Evan Blass, som hävdar att den nya versionen av operativsystemet kommer att dyka upp spå snart som i mitten av den här månaden.

Publicerad Uppdaterad

Det vore ingen skräll av kosmiska dimensioner om Android P dök upp i en utvecklarversion redan inom en eller ett par veckor. Google släppte Android Nougat i en tidig utvecklarversion i mars 2016, och förra årets Android Oreo dök också upp i mars. Evan Blass, som har ett mycket fint facit när det gäller uppgifter av det här slaget, hävdar nu dessutom på Twitter att Google planerar att släppa en första förhandsversion ”i mitten av mars”. 

Ny design

Det har förekommit en del rykten om Android P, varav de flesta handlar om att Google ska ha förändrat gränssnittet rent grafiskt på ett flertal sätt. Framför allt så ska man ha implementerat stöd för fler typer av displayer, inte minst konfigurationer som involverar en så kallad ”flärp” i skärmens överkant. Den nya versionen ska även medge en tyngre integration av Google Assistant direkt i appar, liksom utökad säkerhetsfunktionalitet. Med största sannolikhet blir det Pixel 2- och Pixel 2 XL-användarna som får tillgång till den första förhandsversionen. 

Källa