https://www.mobil.se/nyheter/galaxy-s10-kommer-i-tre-varianter
565511
Uppgifter från industrikällor

”Galaxy S10 kommer i tre varianter”

De senaste årens Galaxy S-lanseringar har bjudit på två modeller av flaggskeppstelefonen. Men nästa år kan det bli tal om tre varianter. Det hävdar industrikällor i Sydkorea.

Det är koreanska ET News som hävdar att ”industrikällor” nu har kommit med uppgifterna om att Samsung planerar tre versioner av nästa års flaggskeppstelefon Galaxy S10, snarare än de två versioner som kommit att bli något av en tradtion under de senaste åren. Kodnamnen på enheterna ska vara Beyond 0, Beyond 1 och Beyond 2. Beyond 0 ska ha en skärmstorlek på 5,8 tum samt en enkelkamera på bakstycket, Beyond 1 sägs också få 5,8-tumsskärm men däremot dubbelkamera, medan Beyond 2 får en skärmyta på 6,2 tum och en trippelkameralösning. Tanken ska vara att fira 10-årsjubiléet för S-serien med att erbjuda modeller som passar alla plånböcker, även om några indikationer om prisskillnaden inte dykt upp tillsammans med ryktena.  

Fler rykten

Det är fortfarande långt kvar till dess att Galaxy S10 offentliggörs. En kvalificerad gissning är att det sker tidigast någon gång i slutet av februari och i så fall sannolikt i samband med Mobile World Congress i Barcelona. Mycket kan således ännu hinna ändras och att dra alltför stora växlar på uppgifterna är förstås orimligt. Det har utöver ryktena om en tredje telefonmodell också cirkulerat uppgifter om att enheterna ska vara rustade med fingeravtrycksläsare under skärmglaset. Samsung har – föga förvånande – valt att inte kommentera uppgifterna.