Google kan haka på trenden

Läckta bilder på skärmskydd skvallrar om Pixel 3 XL med sensorpanel

Skärmdump från Slashleaks

Google kan vara på väg att hoppa på trenden med sensorpaneler. Det skvallrar läckta bilder på skärmskydd för de kommande Pixel-enheterna om.

Publicerad Uppdaterad

För en kort stund publicerades nyligen en bild på det kinesiska sociala nätverket Weibo som visade vad som påstods vara skärmskydd till Googles kommande telefonmodeller Pixel 3 och Pixel 3 XL. Bilden plockades bort mycket snabbt, men hann ändå få spridning, och om det nu handlar om autentiska bilder på skärmskydd till de kommande enheterna så framgår det att den större enheten Pixel 3 XL får en så kallad sensorpanel. Det skulle inte vara särskilt förvånande om även Google valt att testa konceptet, med tanke på att man från och med Android P har integrerat stöd för enheter med sensorpanel i operativsystemet. 

Hatad och älskad

Sensorpaneler är ett kontroversiellt ämne som tycks dela konsumenterna i två läger. Den grupp som utan tvekan hörs mest är den som avskyr fenomenet, men det finns även många som hävdar att de åtminstone inte störs nämnvärt av sensorpaneler. Att tillverkarna tycker lösningen är vettig råder det dock inget tvivel om, då telefon efter telefon nu kommer med lösningen. Det hela är förstås resultatet av att en smartphone nu förväntas ha en skärm som täcker i princip hela fronstycket. I fallet med Pixel 3 XL så finns det enligt de läckta skärmskyddsbilderna fortfarande en liten kant nedtill. Den mindre Pixel 3 tycks däremot få ungefär samma utseende som föregångaren Pixel 2. 

Källa