Pressmeddelande från Neonode: N1 har börjat säljas

Publicerad Uppdaterad

Så N1 är helt klar nu?

-Båda ja och nej, säger Jonas Löfgren, marknadschef på Neonode.

Sedan säger han att den är helt klar men det som återstår är vissa uppdateringar som kommer att innebära nya funktioner.

Så när kommer en helt färdig version av Neonode?

-Vi kommer att släppa N1 eller vi har släppt den redan, säger Löfgren.

När skickade ni de första enheterna?

-Jag går inte in på exakt när de har gått iväg.

När kommer de första kunderna att få sina enheter?

-Inom tio dagar från det att de har beställt.

När Mobil på nytt ställer frågan om det verkligen har skickats iväg några enheter svarar han.

-Jag vet inte om de har gått iväg.

Han säger att han tidigare i samtalet syftade på att ett antal personer i Neonodes webbshop betalt de 4600 kronor som ett exemplar av N1 kostar, men att han inte vet om dessa kunders exemplar har skickats iväg ännu. Hur många köpare det rör sig om vill han inte gå in på.

På Mobil vill vi självklart testa Neonode så fort det finns färdiga enheter. Det är också praxis att tillverkarna förser media med testexemplar när de lanserar nya modeller. Men det kommer Neonode inte att göra.

-Vi har tagit ett policybeslut att vi inte ska skicka ut några enheter, säger Löfgren.

Anledningen till det är bland annat de uppdateringar som ska komma, enligt Löfgren.

Vilka funktioner som ska tillkomma vill han först inte säga något om. Han säger bara att den tekniska lösning man valt gör det möjligt att även lägga till funktioner som inte ens är påtänkta idag. Han medger dock, på direkta frågor, att N1 innan uppdateringarna inte kommer att ha vare sig wap, gprs eller mms.

Enligt en specifikation på Neonodes webbplats kommer följande funktioner inte att finnas innan uppdateringarna görs tillgänliga: mms, wap, gprs, e-post, ir-mjukvara, html-läsare, Active Sync samt möjlighet att ha personliga teman i telefonen. Java kommer den enligt specifikationen inte att få ens efter uppdateringarna. Dessutom kan nämnas att den enligt specifikationen inte kommer att ha vare sig vibrator eller bluetooth samt att batteriet kommer att vara av en typ som inte kan bytas ut.