P50 får eventuellt toppchip

Rykte: Huawei P50 kan få toppchipset – trots allt

Huaweis nuvarande toppmodell P40, som kommer att ersättas av den kommande P50.

Enligt rykten ska Huawei använda sitt toppchipset Kirin 9000 i den kommande toppmodellen P50, men det sägs också att deras lager av chipset snart är slut.

Publicerad Uppdaterad

Enligt den Koreanska publikationen The Elec ska den kommande flaggskeppsmodellen från Huawei, Huawei P50, komma att drivas av deras egna Kirin 9000 chipset. Kirin 9000 är ett 5nm-chipset och sitter även i tillverkarens Mate 40. 

Huawei lanserar ofta två toppmodeller (i olika serier) varje år och det är inte ovanligt att de använder samma chipset i båda. I år är ju dock inte ett vanligt år, dels på grund av pandemin, men också för att USA har ett handelsförbud mot Huawei. Därför är det troligt att Kirin 9000 kommer att bli Huaweis sista egna toppchip. 

Det har tidigare rapporterats att Huawei inte har tillräckligt med Kirin 9000-chipset för att stoppa i sina kommande mobiltelefoner. Därför har det också spekulerats i att den kommande P50 kommer att få ett sämre chip på grund av detta. 

Tydligen ska 9 miljoner Kirin 9000-chipset ha skickats till Huawei från TSMC innan handelsförbudet började gälla. Huaweis Mate 40 har varit populär i Kina och det sägs att vissa varianter inte längre finns i lager. 

The Elec säger också att Samsung och LG kommer att stå för leveranserna av Oled-skärmar till P50. 

Källa