https://www.mobil.se/nyheter/rykte-microsoft-vill-k-pa-blackberry
559228
Nyheter
Döende legend

Rykte: Microsoft vill köpa Blackberry

Foto: Ian Lamont
Det sägs att spekulanterna hopas kring Blackberry igen, och denna gång är Microsoft en av dem.

Blackberry ser inte ut att gå mot en ny storhetstid, försäljningen av Blackberry Passport och Classic går knackigt, men företaget har en stadig plattform av säker kommunikationsprogramvara för företag som andra tillverkare vill åt. Med jämna mellanrum startar ett nytt rykte om att Blackberry är på väg att köpas upp. Sist var det Samsung som påstods vara sugna, något bägge företagen fick gå ut med en officiell dementi av.

Nu går det rykten igen, och enligt Phone Arena är Microsoft, Xiaomi, Huawei och Lenovo intresserade av att köpa Blackberry. De som sticker ut är förstås Microsoft, som sägs vara villiga att betala 7 miljarder dollar, cirka 60 miljarder kronor för företaget.

Av de övriga spekulanterna sägs Huawei redan vid tidigare uppvaktningar ha fått nobben, då företaget har oklar sammankoppling med Kinesiska staten, och därmed anses vara en säkerhetsrisk av amerikanska och kanadensiska myndigheter. Kinesiska Lenovo har däremot tillåtits köpa såväl IBM:s datortillverkning som Motorolas mobiltillverkning och bör därmed betraktas som ren av nordamerikanska myndigheter.

Källa