Böjda baksidor

Sony XZ2 Compact fångad på bild

Sony har släppt en kort teaser inför sin Mobile World-lansering, samtidigt som det läckt ut en bild på vad som kan vara Xperia XZ2 Compact.

Publicerad Uppdaterad

Sonys teaservideo här nedan är rätt diffus, och verkar mest ha något att göra med kurvor och handflator. Men ärligt talat, Sony har ju redan lanserat Xperia XA2, som utmärker sig med sin krökta baksida och sitt bulliga utseende, så det känns inte direkt som någon överraskning om XZ2, XZ2 Pro och XZ2 Compact som ryktas släppas inom kort får samma formspråk.

Detta bekräftas också av en läckt bild av vad som sägs vara en prototyp av Xperia XZ2 Compact bredvid en Z5 Compact. Det ser i så fall ut att bli en rejält bullig telefon då den i liggande tillstånd är en bit tjockare än den redan tjocka Z5 Compact. Av bilden att döma är det svårt att se hur skarp krökningen är, så telefonen kan upplevas som tunnare än så i praktiken. Mjukare former får vi i alla fall.

Av bilden att döma får vi, tyvärr, inte fingeravtrycksläsare på sidan längre, utan på baksidan. Förmodligen har det med det patent att göra som tvingat Sony att sälja sina mobiler utan fingeravtrycksläsare i USA, vilket förstås är ett stort minus för företaget. Hörlursjack ska också saknas. På bilden ser man också att telefonen får en skärm i det avlånga 18:9-formatet, och lite mindre ramar i över- och underkant. Enligt Xperiablog kommer den färdiga modellen ha mindre dödyta på framsidan än prototypen på bilden.

Å andra sidan skickade Sony härom dagen in en anmälan till den amerikanska myndigheten FCC om att de ändrat i designen i sista minuten på en av deras kommande mobiler, så det är för tidigt att räkna bort hörlursjacket.

Sonys lansering äger rum måndag den 26 februari klockan 8.30 på morgonen. Mobil är på plats och bevakar.

Källa