Tålig från Samsung?

Video: Se mer av "Galaxy S4 Active"

Foto: GSM Arena.
Foto: GSM Arena.
Foto: GSM Arena.

Samsung Galaxy S4 Active är mobilvärldens just nu sämst bevarade hemlighet. I dagarna såg vi de första bilderna på luren - och nu har det publicerats ett videoklipp där vi får bekanta oss lite mer med telefonen.

Publicerad Uppdaterad

Tåliga smarta mobiltelefoner är en trevlig trend. Under den senaste tiden har bland annat Sony satsat stenhårt på vattentåliga lurar med exempelvis Sony Xperia V  och uppföljaren Sony Xperia Z.

Samsung har redan tåliga Galaxy Xcover  och Galaxy Xcover 2 i sitt stall sedan tidigare. För en tid sedan började det cirkulera rykten om att tillverkaren arbetar med en tålig ("rugged") variant av nya flaggskeppet Galaxy S4. Telefon uppges vara både vatten- och dammtålig, men I nuläget finns det inga uppgifter om "Galaxy S4 Active" är ip-klassad, och vilken/vilka klassningar som i så fall är aktuella.

Kan lanseras i juli

Tidigare i veckan publicerade sajten GSM Arena första bilderna på vad som påstås föreställa Samsung Galaxy S4 Active. Nu har sajten Mobile Tech Review lagt ut en kort video som kan avslöja mer om Samsungs kommande tåliga lur.  

Enheten i videon är mycket lik den som vi tidigare har sett i de läckta bilderna. Men verkar råda viss förvirring gällande hårdvaran i telefonen. Enligt GSM Arena ska Galaxy S4 Active köras med en fyrkärnig 1.9GHz-processor, sannolikt Snapdragon 600. I videoklippet hävdar dock Mobile Tech Review:s reporter att telefonen använder en dubbelkärnig Snapdragon Pro-processor.

Samsung Galaxy S4 Active kommer att lanseras i juli, hävdar källor som Wall Street Journal har varit i kontakt med.

Källa