IoT-satsning på fastigheter

M2M-alliansen SMSE lanserar fastighetsinitiativ

Svenska M2M-alliansen SMSE, Swedish M2M Service Enablers, får tre nya medlemmar och satsar på fastighetsbranschen.

Publicerad:

17 sep 2014 - 15:20

Uppdaterad:

17 sep 2014 - 15:20

Det svenska branschsamarbetet SMSE, Swedish M2M Service Enablers, verkar sedan 2012 för att främja maskin-till maskinlösningar (M2M) och sakernas Internet (IoT) inom svenskt näringliv och för att sätta Sverige på kartan inom området. 

I går annonserade SMSE sitt första initiativ för att låta IoT-entreperenörer, användare och industriorgan komma överens om mjukvara och hårdvara till en öppen IoT-plattform för fastighetsbranschen. 

– Syftet är att etablera en öppen plattform för tjänster i bostäder vilken entreprenörerna ska kunna ta internationellt, med Sverige som referens, säger SMSE:s grundare Magnus Melander till Mobilbusiness. 

SMSE består av ett flertal svenska företag och sponsras av såväl svenska operatörer som Microsoft och Cisco. Från och med i går räknar även SMSE tre nya medlemmar till sin organisation: IoT-plattformsutvecklaren Clayster, fastighetsenergieffektiviseringsexperten KTC och Mowic, specialist på GPS-system för vägunderhåll.

– Den svenska IoT-industrin växer snabbt och vår allians har blivit en naturlig, gemensam inrättning för IoT-entreprenörer, kommenterar Magnus Melander i ett pressmeddelande. 

.

.

 

.