https://www.mobil.se/appar/apptips-stilfullt-portratt-medan-du-vantar
565668
Appar
Paintmee 2

Apptips: Stilfullt porträtt medan du väntar

Paintmee 2 skapar inte bara snygga filter, utan animerar dem dessutom.

För drygt två år sedan dök appen Prisma upp och gjorde succé. Appen lät dig ladda upp bilder du tagit mot en server där de bearbetades så att de såg ut som om de var målade tavlor i en rad olika stilar.
Prisma fick många efterföljare, varav den svenskutvecklade Paintmee 2 kan sägas vara en.

Fokus är här på porträtt, och appen identifierar automatiskt vad den tror är ett ansikte, även om du kan välja andra eller flera fokuspunkter. All bearbetning sker lokalt, och bilden laddas inte upp mot någon server.

Du kan välja mellan ett rätt stort antal stilar på din bild, och resultatet blir övertygande. Men det som jag tycker gör att appen lyfter sig över mängden är att du får en animation som ser ut som en snabbspolning av när ditt porträtt målas. Och det bästa är att du inte bara kan spara den färdiga bilden utan även animationen.

Illusionen är väldigt övertygande men håller kanske inte för en riktig närgranskning. Hur gick det till exempel till när mina ögon, inklusive glasögon, målades med ett enda penseldrag? I fokuspunkten fuskas det helt enkelt lite för att bilden ska bli tydlig.

Men det är synd att klaga, när både slutresultatet och vägen dit är så snygga.

Ämnen

 • Paintmee 2

  Operativsystem:
  Ios
  Version (Ios):
  2.43.56
  Utvecklare:
  Studio Mee
  Pris (Ios):
  30 kr
  Betyg
  7/10