https://www.mobil.se/nyheter/apple-p-st-s-ha-en-swish-liknande-tj-nst-p-g-ng
563311
Nyheter
Rykte

Apple påstås ha en Swish-liknande tjänst på gång

Enligt källor till Recode ska Apple stå i begrepp att lansera en tjänst som möjliggör direktbetalningar mellan privatpersoner à la Swish redan i år.

”Apple Cash”. Ja, varför inte? Om det blir namnet på den mobila betalningstjänst som Apple påstås ha på gång får framtiden utvisa, men enligt Recode är en Swish-liknande lösning signerad Apple hur som helst att vänta under året. Apple har som bekant redan idag en etablerad mobil betalningslösning i form av Apple Pay, men den medger inte att människor skickar pengar direkt till varandra, ett segment som blivit allt mer populärt bland techbolagen.

Har fört samtal

Apple ska enligt uppgifterna till Recode ha fört samtal med flera bolag inom betalningsindustrin, vars stöd man behöver för en dylik plattform. 
Exakt vad Apple har att vinna på en så kallad peer-to-peer-betalningstjänst är aningen oklart, men möjligen kan man med en sådan tjänst också locka fler att börja använda Apple Pay, tror vissa bedömare. 
Apple sägs även ha varit på gång med en liknande lösning redan 2015, men den ska ha runnit ut i sanden efter att samtalen med banker strandat. 

Starka konkurrenter

P2P-betalningar är inget enkelt segment att slå sig in i, åtminstone inte i USA, där Apple med 99,9 procents säkerhet tänkt lansera tjänsten först. Stora aktörer som Paypal, Venmo och Square lär kunna sätta käppar i hjulet för Apples planer, men även andra stora techbolag är inne på samma område, inte minst Facebook som lanserat en betalningslösning för sin chattjänst Messenger i USA.