https://www.mobil.se/nyheter/flera-j-ttar-sl-ss-om-pixel-3-tillverkningen
563165
Nyheter
Kampen om Googletelefonen

Flera jättar slåss om Pixel 3-tillverkningen

HTC tillverkar Googles Pixel-telefoner i första och andra generationen. Men fajten om den tredje generationen är fortfarande öppen.
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/pixel-phones.0.jpg?itok=sj_f1-Pa', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/pixel-phones.0.jpg?itok=bien0V0J', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/pixel-phones.0.jpg', w: 1800, h: 1200, title: 'HTC tillverkar Googles Pixel-telefoner i första och andra generationen. Men fajten om den tredje generationen är fortfarande öppen. ' },]
HTC fick tillverka den första generationen av Googles Pixel-telefoner och kommer även att producera generation två. Men kampen om Pixel 3 är fortfarande vidöppen, och enligt källor till kinesiska Commercial Times finns det många som vill ha uppdraget.

Googles Pixel-telefoner tillverkas i dag av taiwanesiska HTC, som snodde åt sig ett två-årskontrakt på tillverkningen i ett svep. Därmed blir det även HTC som får uppdraget att tillverka den andra generationen Pixel-telefoner. Men vem som får äran att producera den tredje generationen Pixel-telefoner, som sannolikt kommer att släppas hösten 2018, är ännu oklart. Enligt källor till kinesiska Commercial Times ska dock flera elektronikjättar uppvakta Google för att få uppdraget. 

LG ligger bra till
Förutom HTC ska även LG, TCL och Coolpad vara intresserade av att tillverka Pixel 3-enheterna. Och enligt Commercial Times ska LG ligga mycket bra till. Volymen för Pixel 3 beräknas hamna på fem miljoner enheter, något som kan jämföras med att man hittills levererat 2,1 miljoner enheter av den första generationen sedan september 2016. 

Rykten om tredje Pixel 2
Det cirkulerar även rykten om att Google skulle ha en tredje Pixel 2-telefon på gång under året, men flera bedömare menar att det är långt ifrån säkert att den enheten kommer att få varumärket Pixel.