Smyglansering

Gear Fit 2 Pro presenterad i all tystnad

Misstag eller ej. Nu har Gear Fit 2 Pro hur som helst presenterats.

Det blev varken trumvirvlar eller fanfarer när Samsung offentliggjorde sitt nya träningsarmband Gear Fit 2 Pro. Enheten dök i stället plötsligt upp på elektronikjättens spanska sajt för en stund, möjligen av misstag.

Publicerad Uppdaterad

Sannolikt var det ett misstag snarare än en medveten smyglansering, eftersom Gear Fit 2 Pro nu plockats bort från Samsungs spanska sajt, efter att enheten dök upp där under gårdagen, komplett med alla specifikationer. Något officiellt uttalande om saken har dock inte kommit rörande saken, men faktum kvarstår: Gear Fit 2 Pro har presenterats, vare sig det var meningen eller inte. 

En smärre uppgradering

Det handlar inte om någon omvälvande och helt ny enhet, utan snarare om en vidareutveckling av föregångaren Gear Fit 2. Utseendemässigt är det i princip bara själva armbandet som skiljer de två enheterna åt. I övrigt bjuder Gear Fit 2 Pro på bättre vattentäthet, och ska klara ett djup på ned till 50 meter.

Detta ska man bland annat utnyttja till att mäta simning, och armbandet ska ha fått en Strava-märkt app för ändamålet.

I övrigt får enheten samma böjda AMOLED-skärm och samma batteri på 200 mAh som föregångaren. Någon prisuppgift har inte publicerats. 

Källa