MotoGP

Gopro med Valentino Rossi

Actionkameratillverkaren och den ikoniska motorcykelföraren Valentino Rossi har ingått i ett samarbetsavtal.

Publicerad Uppdaterad

Valentino Rossi, eller ”The Doctor” som han också kallas, är världens mest kända motorcykelförare samt en av de mest framgångsrika och bäst betalda idrottsmännen någonsin. Han har sammanlagt tagit nio världsmästartitlar i klasserna 125, 250, 500 och MotoGP. Nu, 36 år gammal, är han på jakt efter sin tionde.

Nu meddelar Gopro att de har ingått i ett samarbete med Rossi. Från och med helgens GP på Sachsenring-banan i Tyskland ska fans, via en videoserie, få en djupare inblick i Rossis värld.

"Det är en ära att välkomna Valentino till GoPro-familjen. Han är en ikon och vi är mycket glada över att kunna hjälpa honom att dela mer av hans värld till både GoPro-publiken och hans fans.", säger Todd Ballard, VP Global Sports Entertainment Marketing på Gopro.

 "Jag ser fram emot att samarbeta med GoPro. Inte bara på grund av att det är ett starkt varumärke, utan för att de kommer hjälpa mig att fånga alla de saker som jag älskar att göra – både på och utanför racingbanan.", säger Valentino Rossi enligt Gopro:s pressmeddelande.

Helgens MotoGP-lopp är det nionde för säsongen av sammanlagt 18. Årets sista lopp går av stapeln i Valencia, Spanien, den 13 november. Då vet vi definitivt om ”The Doctor” lyckades ta sin tionde titel eller inte.