https://www.mobil.se/nyheter/nya-detaljer-om-kommande-ipad-modeller-lacker-ut
566013
Nyheter
4K-stöd för externa skärmar och USB-C

Nya detaljer om kommande Ipad-modeller läcker ut

Det återstår fortfarande att se huruvida Apple offentliggör några nya Ipad-modeller i oktober. Men en färsk läcka påstås nu avslöja flera detaljer rörande de nya plattorna.

Många hade nog förväntat sig att Apple skulle presentera nya Ipad-modeller i samband med sitt Iphone-event tidigare i september. Så blev det dock inte, och därmed har den allmänna uppfattningen varit att Apple valt att vänta med introduktionen av de nya Ipad-enheterna till oktober i stället, ett upplägg som man valt flera gånger tidigare. Apple har fortfarande inte skickat ut några inbjudningar till något event i oktober, men på ryktesfronten har det börjat hända saker, och nu kommer flera detaljer om de kommande Ipad-enheterna från källor till sajten 9to5 Mac. 

”4K och Face ID”

Enligt uppgifterna så kommer de nya versionerna av Ipad att få stöd för 4K med HDR på externa skärmar, och dessutom ska de vara försedda med USB-C-portar. Det senare skulle innebära att Apple för första gången släpper en IOS-enhet med USB-C. Dessutom så sägs de nya plattorna komma rustade med Face ID, det vill säga 3D-ansiktsidentifiering av samma slag som Apples nyare Iphone-enheter har. Och precis som även tidigare uppgifter gjort gällande ska de nya Ipad-modellerna ha näst intill kantfria skärmar. Vidare påstås en ny version av styluspennan Apple Pencil dyka upp tillsammans med de nya Ipad-enheterna. Som alltid när det gäller rykten, så bör man vara lite försiktig med att dra alltför stora växlar på dem, och vi väntar som sagt fortfarande på att Apple ska avisera ytterligare ett lanseringsevent. 

Ämnen