1
1
https://www.mobil.se/nyheter/spotify-hojer-manadsavgiften-for-premium-abonnemang
569873
Nyheter
falskt
Ska ge fler funktioner

Spotify höjer månadsavgiften för Premium-abonnemang

● BILDSPEL
Månadspriset för Spotify Premium höjs. Det meddelar Spotify i ett meddelande till befintliga kunder. Det nya priset för ett Premium-abonnemang blir 109 kronor per månad.

Det är från och med idag den 1 februari som Spotify höjer priset. Den tidigare avgiften på 99 kronor höjs till 109 och bolaget motiverar höjningen med att prishöjningen gör det möjligt för dem att fortsätta addera nytt innehåll och lägga till fler funktioner. Den senaste tiden har Spotify satsat mycket på Podcasts och musiken får en allt mindre roll till förmån för ett bredare ljudfokus. För en vecka sedan började Spotify även i liten skala att introducera ljudböcker i sin tjänst.

Även övriga abonnemang får höjt pris

Som ett alternativ till det enskilda Premium-abonneamnget erbjuder Spotify sedan tidigare flera alternativ där man kan gå ihop om ett abonnemang, men även de prishöjs. Duo-abonnemanget kostar numera 149 kronor i månaden och ger två personer som bor tillsammans varsitt abonnemang. Familjeabonnemanget kostar efter prishöjningen 189 kronor, istället för som tidigare 169 och det abonnemanget ger upp till sex personer tillgång till Spotify Premium.

Den som redan har ett Premium-abonnemang får betala det högre priset vid nästa debitering, om en månad, medan nya kunder är hänvisade till de högre priserna redan nu.

Ämnen