https://www.mobil.se/nyheter/vivos-telefon-med-skarmbaserad-fingeravtryckslasare-slapps-i-fler-lander
565251
Nyheter
Singapore står först på tur

Vivos telefon med skärmbaserad fingeravtrycksläsare släpps i fler länder

Kinesiska Vivo släppte sin smartphone X21 UD med fingeravtrycksläsare under skärmglaset på den kinesiska marknaden redan i februari. Nu står en bredare lansering på fler marknader för dörren. Först ut är Singapore.

Vivo skapade en hel del uppmärksamhet med sin telefon X21 UD när den släpptes tidigare i år, detta då den har något så ovanligt som en fingeravtrycksläsare monterad under skärmglaset. Liknande lösningar ska enligt obekräftade uppgifter ha testats och övergivits av flera andra tillverkare, inte minst Samsung och Apple. Nu inleder Vivo en internationell lansering av telefonen och först ut blir Singapore, där enheten kommer att säljas både via lokala operatörer och utvalda butikskedjor. 

Andra marknader oklara

Vivo har ännu inte avslöjat vilka andra marknader som telefonen är aktuell för och således finns inte heller några lanseringsdatum. Telefonen har förutom den mytomspunna fingeravtrycksläsaren en 6,28-tumsskärm av Super AMOLED-typ, Snapdragon 660-chipp, 6 GB arbetsminne och en dubbelkamera med 12 + 5 megapixlars upplösning. Priset i Singapore landar på runt motsvarande 5 000 kronor.