1
1
https://www.mobil.se/tips-tricks/sa-gor-du-gmail-till-standardmapp-for-e-post-i-iphone
569242
Tips & Tricks
falskt
Välj själv

Så gör du Gmail till standardmapp för e-post i Iphone

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/img_8169.jpeg?itok=lhN4j2j7', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/img_8169.jpeg?itok=Un7UqO-0', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/img_8169.jpeg', w: 1125, h: 721, title: ' ' },]
Nu går det att välja Gmail som e-postapp i IOS, istället för Apples egen mejlapp.

En av nyheterna i nya IOS 14 som finns ute nu är möjligheten att välja en annan webbläsare eller e-postapp än Apples egna. För att kunna göra det här behöver du ha uppdaterat din telefon till IOS 14 och dessutom måste appen du vill välja ha stöd för det. Just det stödet har nu Gmail-appen fått och det innebär att du kan välja den som e-postapp i Iphone.

Så gör du

För att välja e-postapp i Iphone går du till inställningar och söker i den listan upp den app du vill använda, i det här fallet Gmail. Sedan går du in under menyvalet “Förvald app för mejl” och klickar där i Gmail. Svårare än så är det inte. När du gjort detta så blir Gmail din primära e-postapp, så skillnaden är att det är den som nu öppnas om du klickar på en mejllänk på en webbsida till exempel.

Även för webbläsare

På samma sätt kan du om du vill det välja en annan webbläsare än Safari, till exempel Googles Chrome eller någon annan tillgänglig webbläsare. Det gör att du alltid hamnar i den webbläsaren o du klickar på en webblänk i till exempel ett e-postmeddelande. Några andra appar, som till exempel Apples egna kartor, tillåter dock inte Apple att du väljer bort till förmån för andra appar.

IOS 14 finns ute nu och är gratis att ladda ner. För att använda det krävs en Iphone SE, första generationen, en Iphone 6S eller Iphone 6S Plus eller senare.

Ämnen