Första intrycket av LG BL-40

LG BL40 saknar helt knappar och har samma skärmformat som en bioduk. Men att visa film är inte allt den klarar.

Publicerad Uppdaterad

Filmvisning är en funktion som LG poängterar när de visar upp BL-40 för pressen. Däremot kan de inte svara på hur vanligt det är med 21:9-format på filmer som du kan skaffa till telefonen, det vanligaste bredbildsformatet är än så länge 16:9. Då kan du inte utnyttja den fulla bredden på skärmen.

Skärmens format kommer däremot till användning när du kommunicerar, du kan till exempel läsa ett helt gäng sms i konversationsform utan att scrolla ned på skärmen.

Lägger du telefonen på sidan kan du få upp inkorgen på ena sidan av skärmen medan du läser meddelanden på den andra sidan, som en e-postinkorg.

LG påpekar också att du kan surfa med telefonen utan att behöva scrolla i sidled med luren i liggande läge. Det är förstås sant, men du får scrolla desto mer nedåt för att komma vidare i texten.

Skärmen är hur som helst riktigt bra och har stöd för multitouch, du kan exempelvis zooma genom att knipa med fingrarna över ett foto. Du kan även klippa och klistra i dokument.

En annan roligt skärmfunktion är att du när skärmen är låst kan skriva ett valt tecken för att starta ett program. Skriv till exempel "M" på skärmen med fingret för att starta mediespelaren, en rolig funktion som faktiskt kan vara användbar.