Huawei Fit

Huawei lanserade träningsklocka

Utöver flaggskeppet Mate 9 lanserade Huawei igår även en träningsklocka kallad Huawei Fit.

I går visade Huawei upp Mate 9 på ett lanseringsevent i Mûnchen. Det var dock inte det enda man presenterade där. Där visades även fitnessklockan Huawei Fit upp för första gången. Det är en smartklocka med träningsfokus som ska mäta puls, ha stegräknare och kunna mäta din sömn liksom flera olika sportaktiviteter. Prislappen hamnar på motsvarande ungefär 1500 kronor, men klockan släpps liksom Mate 9 inte i Sverige i dagsläget. Istället är det bland annat USA, Italien, Frankrike och Tyskland där Huawei placerade sitt lanseringsevent som får köpa klockan först.

Skärmen i Huawei Fit är monokrom och det här handlar alltså inte om en klocka med Googles klockoperativ Android Wear, även om den ska kunna prata med Androidtelefoner så väl som med Iphone. När du är ute och springer ska klockan fungera som en inspirerande tränare och presentera anpassade träningsplaner baserat på vad du presterat tidigare. Även om simning är den träningsform du föredrar ska klockan kunna bidra med hjälp under träningspasset.

Pekskärmen är på 1,04 tum och typen kallas Memory LCD vilket också gör batteritiden betydligt bättre än vad som åstadkoms i Apple Watch eller klockor med Android Wear. 6 dagars batteritid vid normalt användande utlovar Huawei och att ladda klockan ska gå på en och en halv timme. Utöver träningshjälpen ska klockan även kunna visa tiden samt visa visa aviseringar från din mobiltelefon.