Google-chef:

"Ingen sammanslagning av Android och Chrome OS"

Android och Chrome OS kommer att fortsätta som separata system enligt den ansvarige chefen.

Publicerad Uppdaterad

Det är Hiroshi Lockheimer, Vice vd för Googles Android, Chrome OS och Play-tjänster som låtit sig intervjuas i podcasten All about Android. När frågan kommer upp är han rätt bestämd med att Chrome OS och Android ska vara separata system.

- För oss finns det ingen poäng med en sammanslagning. De är framgångsrika bägge två. Vi vill bara vara säkra på att bägge sidor drar fördel av varandra.

Det har skett bland annat genom att Chrome OS håller på att få stöd för Androidappar och att Android tagit efter Chrome OS sömlösa systemuppdateringar.

- Ni kommer att få se mer sådant hända, när vi så att säga korspollinerar. Men ingen sammanslagning.

Det var förra året som rykten uppstod att de två systemen skulle slås samman, och så sent som i höst spekulerades det kring att Googles nya hybridsystem Andromeda var nära förestående.

Om detta var något Google experimenterat med internt verkar i alla fall slutsatsen nu vara att det inte är vägen framåt. För användaren försvinner ju den främsta anledningen till en eventuell sammanslagning när Chrome OS får Androidappar, och då handlar det nog mest om utvecklarresurser kontra komplexitet i systemen från Googles sida, där man ser ut att föredra att hålla systemen enklare och separerade.

Källa