Annons

Inte helt oväntat

Nintendo börjar med mobilspel

Den japanska speltillverkaren Nintendo kommer till slut att börja producera spel för mobila enheter.

Publicerad Uppdaterad

Det har snackats om det länge och av många setts som det enda sättet för Nintendo att överleva, men nu är det officiellt att Nintendo kommer att börja göra mobilspel.

Det ska ske i samarbete med det japanska mobilspelsföretaget Dena, men ska enligt Nintendo inte handla om portningar av befintliga spel till mobila plattformar utan om nya spel som ska utvecklas exklusivt för mobiler och plattor. Vår gissning är att det kommer ta tre till fyra ögonblick innan Nintendo börjar släppa retrospel också eftersom de kan göra snuskiga mängder pengar på det utan att lägga ner speciellt mycket jobb, men det är som sagt inte officiellt än.

Företagen lanserade även en ny medlemstjänst som Nintendo utvecklar tillsammans med Dena. Tjänsten ska ersätta Club Nintendo på befintliga Nintendoplattformar, men även till och datorer och mobila plattformar. Den nya tjänsten lär bli någon slags Nintendokonto för att knyta ihop spel mellan olika plattformar, något Nintendo kan tyckas borde ha haft sedan många år tillbaka.

Samtidigt berättade Nintendo om NX. Det är ett kodnamn för företagets nästa hårdvara, men beskrevs mer som ett system som ska komplettera dess andra konsoler än som nästa steg.